OEM

 

Braigasen har ett gediget lager av förgasare och reservdelar till  Mikuni och Keihin. Detta är emellertid inte samma sak som att vi har delar till ALLA förgasare som bär namnet Mikuni eller Keihin.  

Vad är OEM?
OEM står för Original Equipment Manufacturer. Om förgasaren sitter originalmonterad på din motor kan du vara säker på att det handlar om OEM. Varje gång Honda, Yamaha, Kawasaki (... ja, vilket mc-märke som helst) låter ta fram en ny motorcykelmodell vänder man sig till de stora förgasartillverkarna (Mikuni, Keihin, Hitachi, Teikei...) och beställer en skräddarsydd förgasare. Den färdiga produkten - tillsammans med alla specifika reservdelar - tillfaller därefter beställaren och går inte att köpa genom förgasartillverkaren. Förgasarmärkningen på sidan av förgasaren, strax ovan flottörhuset, är en oem-märkning vars innebörd endast kan tolkas av beställaren (Honda, Yamaha, Kawasaki...).

Vilka säljer OEM-delar
Har din motorcykel några år på nacken betyder det ofta att märket ifråga (Honda, Yamaha, Kawasaki...) redan sålt reservdelslagret till sådana som specialiserat sig på oem. Nedan hittar du länkar till några av dessa.

Motsatsen till OEM
Motsatsen till "oem" är "aftermarket" vilket innefattar alla förgasare som säljs av förgasartillverkarna själva. Ofta handlar det om förgasare för racing-bruk (såsom FCR eller TDMR) men här finns också ett stort utbud av "ersättnings-förgasare" vilka, rätt bestyckade, passar vilken MC som helst. Fördelen med aftermarketförgasare är den stora tillgången på munstycken, trottelnålar, trottlar, nålventiler, nålmunstycken etc.

Braigasen har valt att satsa på kvalitetsprodukter från två av de största förgasartillverkarna, Mikuni och Keihin. Vi är stolta att kunna erbjuda hela deras aftermarket-sortiment av såväl förgasare som reservdelar.


Obs! Munstycken är för det mesta samma som till aftermarket-förgasare. 


----------------------------------------------

Återförsäljare OEM:


NCCR - Sweden
nccr.se/mc-butik-OEM/reservdelar/forgasardelar

Lelles MC

 Swedens biggest source of original spare parts


CMSNL
http://www.cmsnl.com

partscatalog.eu
En ny holländsk söksida från Erwin van der Veen

MotorradBay
(https://www.motorradbay.de)


Kawasaki

(www.z-power.co.uk)

Yamaha
(http://www.yamaha-motor.com)


Honda, Yamaha, Kawasaki, Suzuki, Polaris
(http://www.mrcycles.com/)

OEM Motorcycle Parts
(http://www.cycle-parts.com/default.aspx)

 Suzuki

(http://www.suzukipartshouse.com/)

 Honda
(http://www.servicehonda.com/)


Dellorto, Teikei, Hitachi, Weber, Solex, Zenith, Edelbrock etc
(https://www.dellortoshop.com)

JBM
Servicevänligt företag i USA som specialiserat sig på trottelmembran